top of page

Shantala kindermassage


 

Massage is een positieve en effectieve vorm van aanraken. Door een kind op een goede en bewuste manier te masseren, wordt het zelfbewustzijn van het kind vergroot en leert het zijn/haar lichaam goed kennen, waarderen en ontspannen. Shantala kindermassage zorgt d.m.v. zachte en ritmische aanrakingen voor ontspanning en gevoel van veiligheid. Elk kind geef ik een massage op maat. Deze massage zorgt ervoor dat uw kind:

Lichamelijk en emotioneel meer in balans komt

- Meer ontspanning en zelfvertrouwen krijgt

- Zich beter kan concentreren.

Naast meer rust en concentratie helpt het tegen pesten op school. De onderlinge contacten met elkaar kunnen verbeteren. Kinderen leren hun grenzen beter aan te geven, zitten daardoor beter in hun vel en presteren dan ook beter op school en in hun sociale omgeving.

Voor kinderen met een (verstandelijke) beperking is het heel belangrijk om de massage af te stemmen op het individuele kind. Tijdens de massage wordt er gekeken naar wat het lichaam nodig heeft. Massage werkt begrenzend en aardend zodat het effect kan zijn:

Vermindering van het spanningsniveau en probleemgedrag

- Vermindering van stress en overprikkeling

- Verbetering van het algemeen welbevinden

Uit onderzoek is gebleken dat bij massage op een regelmatige basis bij kinderen met autisme een gunstig effect heeft op communicatie, contact en concentratie.

 

 

Kindermassage....

zodat uw kind een blijer kind wordt

 

bottom of page